Toffee torta

Sestavine - biskvit:

  • 70 g mletih mandljev
  • 70 g medu
  • 5 jajc
  • 25 g grenkega kakava v prahu

Čokoladna krema:

  • 350 g kokosove smetane
  • 200 g temne čokolade stevia

Karamela:

  • 180 g rjavega sladkorja
  • 200 g kokosove smetane
  • 70 g sesekljanih mandljev

Sirup:

  • 4 žlice vode
  • 1 žlička rjavega sladkorja

 

  • sesekljanih mandljev (za okras)
  • zavitek bonbonov Toffifee (za okras - po želji)


Biskvit:

Rumenjake in sladkor sem stepla, nato dodala sneg iz beljakov na koncu pa še mlete mandlje s kakavom.
Vse skupaj sem prelila v tortni model (premer 20 cm) obložen s peki papirjem.
Pekla sem 25 min na 180 °C na ventilaciji.

Karamelna krema:

Vmes, ko se biskvit peče, sem stopila sladkor in, ko je stopljen sem mu dodala kokosovo smetano.
Ko dobimo lepo kremno strukturo brez grudic odstranimo z ognja
in ko se je malenkost ohladilo sem dodala nasekljane mandlje.

Čokoladna krema:

Na ognju sem segrela kokosovo smetano ji dodala temno čokolado in mešala tako dolgo, da se je stopila.
Odstavila z ognja in pustila, da se je ohladila.

Sestavljanje torte:

Prvo polovico sem navlažila s sirupom, namazala s karamelo in pokrila z drugo polovico biskvita,
ki sem jo prav tako navlažila s sirupom.Na zgornjo plast sem vlila nekaj čokoladne kreme in dala v hladilnik za kakšno uro,
da se je ohladilo.
Potem sem po kakšni uri vzela torto iz hladilnika in odstranila model, ter torto s strani namazala s čokoladno kremo.
Z nožem sem namazala stranice in posula z nasekljanimi mandlji.

 

Idejo za tole torto sem dobila na blogu

http://www.culinaryjourneybyme.com/2012/10/cokoladna-torta-s-karamelo-in-lesniki.html
vendar sem zaradi naših omejitev naredila z drugačnimi sestavinami. kljub dodanemu sladkorju, ki se mu ga 
trenutno izogibam pa sem se pregrešila s kosom torte in morem rečit, da je mmmmmm bila vredna greha.Prav tako je gostje
niso mogli prehvaliti in sem sprintala, kar nekaj receptev iz zgoraj omenjenega bloga.
Na žalostpa nimam slikane razrezane, ker jo je prehitro zmanjkalo.

Specite jo - ne bo vam žal !