Presna čokoladno malinova torta

Osnova:

  • 1 skodelica lešnikov
  • 1 skodelica mandljev
  • 1 1/2 skodelice datljev
  • 1/2 skodelice presnega kakava
  • 2 žlici kokosovega masla
  • 2 žlici vode
  • 1/2 čajne žličkevanilije v prahu (neobvezno)

Nadev:

  • cca. 250 g malin

Čokoladna masa:

  • 2 skodelici datljev
  • 1 1/2 skodelice vode
  • 1/2 skodelice presnega kakava
  • 1/2 skodelice kokosovega masla

Najprej v multipraktiku zmešamo mandlje, potem postopoma dodajamo še datlje. Ko je vse lepo sesekljano, dodamo še ostale sestavine.
Osnovo čim bolj potlačimo v tortni pekač.
Maline zložimo po osnovi.

Za čokoladno kremo datlje meljemo, dokler ne nastane sprijeta krogla oz. da so sesekljani na res majhne koščke. Potem dodamo vodo in meljemo kar nekaj časa, dokler ne nastane gosta zmes (datljeva pasta). Vse mora biti lepo zmleto, brez delčkov. Dodamo še kakav in kokosovo maslo in zmeljemo še to.
To čokoladno maso prelijemo po tortici, damo v hladilnik in počakamo, da se strdi (cca. 30 minut).
Po želji lahko prej še potresemo s kokosom in okrasimo s sadjem.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive