Jabolčni štrudelj

Testo:

  • 1 skodelica mandljev
  • 1 skodelica dateljnov

Mandlje po želji za nekaj ur namočimo. V mešalniku sestavine dobro zmešamo, da dobimo lepljivo maso.

Nadev:

  • eno večje jabolko
  • pol skodelice brusnic
  • 1 čž cimeta
  • sok ene limone

Jabolko (seveda) naribamo ter rahlo umešamo brusnice, ki jih prej lahko tudi namočimo za eno uro, cimet ter sok limone.

Priprava:

Testo položimo na peki papir (s katerim si nato pomagamo pri zavijanju) in razvaljamo ali s prsti oblikujemo v nekaj milimetrov debelo pravokotno obliko. Nadev razdelimo po vsej površini, prazen pustimo le 5 cm širok rob, kjer bomo štrudelj na koncu zavili skupaj. Zavijemo in postrežemo.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive