Bela mousse torta z borovnicami in malinami - brez glutena

BISKVIT

2 jajci
2 žlici melase (ali katerega drugega sladkorja)
3 žlice mletih mandljev
1 žlice vode
2 žlice kakava

 

Jajci in melaso sem penasto umešala. Ko je bilo svetle barve sem dodala še mlete mandlje , vodo in kakav premešala in
vse skupaj vlila v tortni model premera cca 22 cm.
Vse skupaj sem dala pečit v prej ogreto pečico na 180 °C za 15 min.
To sem naredila še 2x, da sem imela 3 plasti biskvita.

MOUSEE KREMA

8 lističev želatine
voda za namakanje želatine
500 g bele milka čokolade
500 ml sladke smetane

Želatino sem namočila v hladno vodo, da je nabreknila. Vmes sem na plošči segrela do vretja 200 ml sladke smetane jo
odstavila in ji dodala 500 g bele milka čokolade in mešala, da se je stopila. Ta čas ko se je čokolada topila, sem
zmiksala še preostalo sladko smetano 300 ml (nisem dodajala sladkorja, ker je sama čokolada zelo sladka).
ko se je čokoladna krema ohladila sem umešala želatino in dodala še zmiksano sladko smetano.

SADJE

1 vrečka zamrznjenih malin 500g
1 vrečka zamrznjenih borovnic 500 g

SESTAVA TORTA

Na plast biskvita sem dala zmrznjene borovnice, da sem prekrila cel biskvit (zmrznjene zato, da so napojile biskvit),
na sadje sem vlila mousse kremo, toliko, da je prekrilo sadje.
Potem je sledila spet plast biskvita-zamrznjeno sadje in mousse krema. In na koncu seveda spet plast biskvita (za
prekrivanje biskvita sem dala nekaj zamrznjenega sadja in mousse kremo ter spasirala, da je prišla taka rozasta zmes-recimo
marmelada :-) ) in po vrhu te "marmelade sem nadevala še sadja, kar ga je ostalo.

Torto sem postavila na hladno čez noč, da se je strdila in, da so se okusi prepojili.

OGRAJA IZ BELE ČOKOLADE

100 g čokolade
1 žlica kokosove maščobe
Model iz peki papirja

Peki papir sem izrezala po modelu torte - višino pa sem prilagajala sama

Naslednji dan pa sem stopila čokolado z malo kokosove maščobe. Na peki papir sem vlila čokolado jo razmazala po njem in
počakala toliko časa, da se je toliko strdila, da ni več tekla in jo "prilepila" na torto. Vse skupaj sem spet postavila
za kakšno uro v hladilnik, da se je strdila.

Predno sem jo postregla sem odstranila peki papir in torta je bila pripravljena.

Kljub temi, da se sama strogo držim diete brez mleka in sladkorja sem se seveda pregrešila in pojedla kos tortice in morm
rečt, da je bila zelo dobra sladko-kislega okusa.
Kar pa je najvažneje - mož je bil zelo zadovoljen z mojim delom.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive