Brezglutenski vaflji

 

Testo:

  • 100 g zmletega prosa
  • 50 g zmlete ajdove kaše
  • 1 čž cimeta
  • 1čž vinskega kamna
  • 40 g kokosove maščobe
  • riževo mleko po občutku (da pride masa takšna kot za carski praženec)
  • 2 jajci

 

Priprava:

Vse sestavine sem zmešala  skupaj in jih pustila stati cca 10 min, da se sestavine  prepojile, nato pa sem jih spekla. S to količino sem spekla 3 vaflje. Zraven sem ponudila domačo borovničevo marmelado, jst pa sem jih jedla tudi,  zraven jajčke Smile.

Vaflji so sladki kljub temu, da ne vsebujejo nič sladkorja, vendar sem dala kupljeno riževo mleko, ki je samo po sebi sladko. Vaflji se lepo hrustljavo zapečejo  in prav tako prijetno so pohrustali, ko smo jih jedli (zaradi grobo zmletega prosa).

Če se spet ponovim še ena stvar, ki jo je vredno narediti.

Pa dober tek Wink