CupCakes

Brezglutena in sladkorja

Biskvit:

  • 2 jajci
  • 50 g kokosovega masla
  • 25 g melase
  • 37 g mletih mandljev
  • 12 g bučnih proteinov

Krema :

  • 120 g mascarpone sira
  • 120 g kokosove smetane - stepene
  • 1 žlica borovničeve marmelade

Nekaterim pa sem dodala višnje-in prav ti so bili še bolj sočni in osvežilni Tongue Outnjami

 

Priprava :

Najprej sem kokosovo maslo, melaso in rumenjake penasto stepla (je trajalo cca 5 min), vmes sem iz beljakov stepla trg sneg, ki sem ga potem dodala jačni zmesi in z metlico rahlo umešala. Čisto na koncu pa sem dala še mlete mandlje in bučkine proteine.

Vse skupaj sem nadevala v pekač za mini muffine (iz te mase jih je prišlo 11 kom) in dala pečit na predhodno ogreto pečico za 30 min na 180 °C.

Ko se je peklo pa sem si pripravila kremo - kokosovo smetano sem stepla, stepeni dodala mascarpone in žlico marmelade. Za cca 20 min sem kremo postavila v hladilnik in ko so bili muffini pečeni nabrizgala kremo na mauffine in dobila lepe cupcakes/e. Samo oblikovanje kreme me je še malo namatralo ni uspelo kot sem si zaželela ampak z malo vaje bo šlo Smile in bodo naslednji že veliko lepši.

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive