Čičerikini polpeti z bučkami



SESTAVINE  :

300 g kuhane čičerike
2 strokA česna
1 manjši por
bučka
2 jajci
1 žlica limoninega soka
0,5 žličke soli
100 g brezglutenskih drobtin drobtin
2 žlici oljčnega olja



PRIPRAVA :

Čičeriko sem prejšni večer namočila in  drugi dan skuhala v slani vodi. Kuhala sem jo cca 1,5 ure.
Med kuhanjem sem si pripravila bučko, ki sem jo oprala, očistila in grobo naribala.
Por in česen sem olupla, očistila in zelo na drobno sesekljala.
Čičeriko sem stresla v kuhinjski mešalnik in grobo zmiksala.
Iz mešalnika sem jo pretresla v večjo skledo, v katero sem dodala še naribano bučko,
por, česen, jajci, 80 g drobtin, limonin sok in sol.
Vse skupaj sem s kuhalnico dobro premešala. Iz pripravljene mase sem z navlaženimi rokami oblikovala
manjše polpetke, ki sem jih na koncu povaljala še v prostalih drobtinah.
Polpetke sem polagala na krožnik.
Narejene sem še za nekaj časa postavila v hladilnik, nato pa jih položina na pekač obložen s peki papirjem pred pečenjem sem jih še premazala z žličko olivnega oljo in jih pekla v pečici na 200°C cca 25 min oz. do lepe zlato rjave barve.

Zraven smo jedli domačo radičevo solato s krompirjem.