Kostanjeva torta

Sestavine
1.del

100 g 85% čokolada
300 g kuhanega olupljenega kostanja
1 skodelica kuhane močne kave
1 žlica ruma


V kuhano kavo sem dala nalomljeno čokolado in mešala, da se je stopila. V blender sem dala olupljen kostanj, sladkor in
stopljeno čokoladno mešanico in vse skupaj zblendala.

2. del

8 rumenjakov
8 beljakov
2 jajci
100 g rjavega sladkorja

8 rumenjakov, 2 celi jajci, 100 g sladkorja sem penasto zmešala.
Nato sem dodala raztopljeno čokolado. Vse sem dobro premešala in dodala čvrst sneg 8 beljakov.
Vse kupaj sem rahlo z metlico premešala in dala v tortni model premera cca 20-22 cm (imam nastavljiv obod)
in dala v pečico na 160°C za 70 min.



Nadev:

1 dl kokosovega mleka
150 g olupljenega kostanja
100 g 85% temne čokolade
50 g rjavega sladkorja
90 g kokosove maščobe

Raztopila sem 100 g čokolade in kokosovo maslo nad soparo, dodala sem 1 dl kokosovega mleka
in 150 g kostanjevega pireja. Vse skupaj sem na rahlo zmešala.

Sestava:

Pečen biskvit sem ohladila in prerezala na polovico, spodnjo polovico sem premazala z nadevom in pokrila z zgornjim
delom biskvita. Torto sem še za nekaj ur postavila na hladno.



Premaz za torto :

zmlet kostanj
kokosova smetana

kokosovo smetano in kostanj sem zmešala skupaj in stepla, da sem dobila "puhasto" stukturo in s tem premazala torto.
Na koncu za piko na i pa sem olupila še kostanj in ga celega poližila na torto.

Ta torta mi je vzela kar nekaj časa - predvsem lupljenje kostanja, vendar je bila vredna - torta je polnega okusa
in kljub temu, da sem dodala minimalno količino sladkorja so jo moji otroci zmazali ko keks.



Mislim, da bom še šla po kakšnen kg kostanja, da ga zmrznem še za kakšno tortico.