Riževi svaljki

Sestavine :

1/2 litra vode

200 g riževega zdroba *
2 jajci
olivno olje
brezglutenske drobtine 1-2 žlici


Priprava :

Vodo osolimo in zavrejemo, ko zavre vanjo stresemo rižev zdrob in skuhamo rižev gris. nato ohladimo dodamo olje,
jajci in premešamo - po potrebi dodamo drobtine.
Nato iz dobljene mase oblikujemo velike svaljke oz. kačo (sama si na delovno površino potresem drobtine za lažje
svaljkanje) in nato iz velikih svaljkov zrežem manjše svaljke, ki jih povaljam v drobtinah.
Narejene svaljke dam na pekač obližen z peki parpirjem in pečem v predhodno ogreti pečici na 210 °C 22 min oz. do
lepe zlato rjave barve.

*rižev zdrob lahko brezskrbi nadomestimo z koruznim ali pšeničnim zdrobom

Svaljke ponudim z mesom v omaki ali kar sirovi omaki.

Konačnih svaljkov nisem uspela slikati saj jih je v trenutku zmanjkalo :-)

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive