Brezglutenski cup cake in presni cup cake

Čokoladni biskvit :


Sladkor po želji  (sam ga nisem dala)
4 jajca
100 g temne 85% čokolade Vivani


Nadev :

Domača slivova marmelada
1 jedilna žlica kokosove maščobe

Priprava:

Rumenjake sem penasto stepla vmes sem stopila na vodni kopeli čokolado, ki sem jo primešala rumenjaku in na koncu sem
dodala še sneg iz beljakov. Vse skupaj sme premešala in vlila v pekač obložen s peki papirjem, ter pekla
na predhodno ogreti pečici 175°C 20-25 min.

ko se je bisvit ohladil sem ga dala v blender mu primešala dve žlici slivove marmelade in malo kokosove maščobe in zblendala
maso sem za cca 1 uro postavila na hladno.

Vmes sem ponovno stopila Vivani temno čokolado ji primešala žlico domačega kokosovega masla.
Maso sem vzela iz hladilnika oblikovala kroglice in jim zapičila papirnate palčke, ki sem jih predhodno pomočila v stopljeno
čokolado, da se boljše oprimejo mase in nato sem jih oblila z čokolado. Za okraitev sem jih
napikala z kokosovim čipsom.



Presni cup cakes:

Skodelica mletih mandljev
1/3 skodelice suhih hrušk
žlička medu
1/2 skodelice kokosovega čipsa
1 žlica kokosove maščobe

Vse skupaj sem zblendala in postavila v hladilnik. kasneje sem jih oblikovala v kroglice in oblila z čokolado, ter jih
posula z bučnimi proteini.


Tako sem ločila presne cup cake od brezglutenskih

Cup cake-si so grenki tako, da če niste ljubitelji grenkega dodajte rumenjakom sladkor... presni cup cake pa so sladki

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive