Presna jagodna torta

Presna jagodna torta

Biskvit :

Čokoladna plast

4 namočeni datlji v vodi za 20 min (nato datlje zblendate z malo vode v gladko pasto)
1/4 skodelice mandljevega mleka (lahko tudi drugega)
1/4 skodelice kokosovega olja (stopljenega)
2 JŽ vanilije
2 JŽ javorjevega sirupa


    ščep soli
    vodo po potrebi
3 skodelice zmletih mandljev
1 skodelice kokosove moke

Jagodna krema :

1 skodelica indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
1 1/2 skodelice jagod
1/4 skodelice javorjevega sirupa
1/2 skodelice kokosovega olja ali masla (stopljenega)
1 JŽ limoninega soka
2 JŽ vanilije
    ščep soli
    1/4 skodelice kokosovega mleka

Čokoladna skorjica .

85% čokolada
kokosovo maslo


Priprava :

Za Čokoladno plast zblendajte v blenderju datlje, mandljevo mleko, javorjev sirup, kokosovo olje, vanilijo, sol in vodo.
Ko dobite gladko zmes, dodajte mandljevo moko, kokosin kakav. Mešajte dokler se zmes ne sprime.

Za Jagodno plast zbledajte vse sestavine skupaj dokler ne dobite gladko kremo. Razdelite čokoladno in
jagodno maso na tri dele. Začnite s čokoladno plastjo in nanjo vlijte jagodno kremo. Postavite v zmrzovalnik in nadaljujte
z enakim postopkom.

Torto za 15 min postavite v zamrzovalnik in nato čez njo prelijte čokoladni preliv.

Na koncu naredite Čokoladni preliv. Nad vodno kopeljo stopite kokosovo maslo in čokolad in prelijte čez torto.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive