Potratna potica brez glutena

 


Testo:

600 g brezglutenske moke Schar mix B
zvrhana noževa konica kurkume za barvo namesto jajca
limonina lupinica 1/2 limone


vanilijev sladkor
1,5 svežega kvasa
sol
sladkor dodamo po potrebi
2 žici ruma
520 ml mleka


Biskvit:

4 jajce
4 žlice moke Schar mix c
4 žlic sladkorja
4 žlic vode
1 pecilni prašek

(za temen biskvit dodamo še kakav)

Skutni nadev:

60 dag pasirane skute
1 jajce
cimet
limonina lupina
sladkor po želji (jaz dam 4 žlice)
1 kisla smetana (0,5 l)
 

Orehov nadev:

60 dag mletih orehov
sladkor po okusu (jaz dam 4 žlic)
vanilijev sladkor
rum
mleko
1 celo jajce
malo cimeta

Priprava:

Testo:

Suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo tekočino in ugnetemo testo.
Če se testo prijemlje posode ali roke, lahko dodamo žlico ali dve moke, ki jo potresemo na dno posode in
počasi sukamo testo po posodi, da preprečimo lepljenje na roke in posodo.
Testo naj počiva pokrito k kuhinjskim servetom na toplem 20 minut. Nato ga ponovno pregnetemo.
Na podlago položimo peki papir in nanj položimo testo. Testo prekrijemo še z eno plastjo peki papirja in začnemo
z valjanjem.
Velikost in obliko razvaljanega testa določimo glede na obliko pekača.
Testo sem kar s peki papirjem potegnila v pekač in nisem imela težav z trganjem testa.

Biskvit: (sama sem ga zaradi časovne stiske naredila že en dan prej)

Ubijemo jajca in naredimo sneg iz beljakov. Ko postaja kompakten, dodamo 4 žlice sladkorja.
V drugi posodi penasto umešamo rumenjake, vodo in nato dodamo moko, zmešano s pecilnim praškom.
Na koncu z metlico narahlo vmešamo sneg v maso z rumenjaki. Pečemo pri 180 stopinjah 30 minut

Orehov nadev:

vse sestavine zmešamo v gladko maso

Skutin nadev:

Prav tako kot orehov - vse zmešamo

Sestava:

Razvljano testo damo z peki papirjem v pekač,tako, da ga na eni strani gleda dol še toliko, da bomo z njim prekrili
gotovo potico pred pečenjem.
Najprej namažemo po testu polovico orehovega nadeva, nanj položimo svetli biskvit.
Na svetli biskvit namažemo pol skutinega nadeva, ter položimo temen biskvit in premažemo s preostalim skutinim nadevom.
Nanj položimo svetli biskvit, ter namažemo s preostalim orehovim nadevom.
Natančno prekrijemo zaključno kvašeno testo, tudi po robovih. Premažemo s stopljenim maslom, ter takoj damo peči
v ogreto pečico. Pečemo v ventilacijski pečici pri 175 stopinjah 45 minut.Ko je pečena jo previdno zvrnemo na pladenj.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive